Menü
Sepet Özeti

Blog RSS Feed

05 Mar Tarihimizin Doğayla Bütünlüğü: Hasır Kamışın Önemi ve Kullanımı
Hamza 0 560
Türkiye'nin güneyinde yer alan Sultan Sazlığı, doğal güzellikleriyle bilinen bir bölgedir. Bu bölge, hasır kamış üretiminde dünya çapında ün kazanmıştır. Binlerce yıldır kullanılan hasır kamış, tarihimizde önemli bir yere sahiptir ve doğayla bütünlüğ..
05 Mar Hasır kamış nedir? Özellikleri ve kullanım alanları nelerdir?
Hamza 0 438
Hasır kamış, sazgiller (Poaceae) familyasına ait bir bitki türüdür ve sığ göller, akarsular ve bataklıklar gibi sulak alanlarda yetişir. Gövdesi ince ve uzun, yaprakları ise sivri uçlu ve şerit şeklindedir. Genellikle sulu alanlarda yetişen hasır kam..
05 Mar Sazlıkların saklı hazinesi: Hasır kamışın üretim süreci ve sürdürülebilirliği
Hamza 0 196
Hasır kamış, doğal ve sürdürülebilir bir malzeme olarak son yıllarda yeniden popüler hale gelmiştir. Ancak, hasır kamışın üretim süreci ve sürdürülebilirliği hakkında yeterince bilgi sahibi olmadan kullanmak, çevresel sorunlara yol açabilir. Bu yazıd..
05 Mar Bahçelerde Doğal Bir Seçim: Hasır Kamış Çitler ve Faydaları
Hamza 0 190
Hasır kamış çitler, bahçeniz için estetik ve doğal bir seçimdir. Ayrıca, birçok faydası vardır. Bu yazıda, hasır kamış çitlerinin bahçelerde kullanımı, avantajları ve diğer ilgili bilgileri ele alacağız.Doğal Kamış Çitler: Bahçelerde sıklıkla kullanı..
05 Mar Hasır Kamış ve Enerji Tasarrufu: Doğal Bir İzolasyon Malzemesi Olarak Kullanımı
Hamza 0 96
Hasır kamış, doğal ve sürdürülebilir bir malzeme olduğu için endüstriyel atıkları ve karbon ayak izini azaltır. Buna binaen inşaat sektöründe giderek daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. İşte hasır kamışının izolasyon malzemesi olarak kullanılmasını..
05 Mar Hasır Kamış: Doğal ve Çevre Dostu Bir Malzeme
Hamza 0 81
Hasır kamış, üretimi sırasında doğal kaynakların kullanımını minimize eden ve diğer yapay malzemelere kıyasla daha az enerji, kaynak ve kimyasal gerektiren çevre dostu bir malzemedir. Örneğin, plastik ürünlerin üretimi sırasında çeşitli kimyasallar k..
Gösterilen: 1 ile 6 arası, toplam: 6 (1 Sayfa)